Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте съгласни.

Получете оферта

Ennovaty

Bloomberg TV Bulgaria - "Talk 24: Residential Places & Offices"

Гледайте цялото интервю тук: Към интервюто

С увеличаването на броя електромобили в България се увеличава и търсенето на станции и съответно тяхната интеграция в жилищните и офис сгради. Умните зарядни станции дават възможност да се интегрират в цялостната сградна система и са атрактивни за инвеститорите, това коментира Радослав Радев, собственик и управител на компания за проектиране и инсталация на зарядна инфраструктура, в рамките на специалния мултиплатформен проект Talk24: Residential Places & Office на Bloomberg TV Bulgaria с модератор Калина Донкова.

„Стойността на един нов електромобил и на един нов автомобил с ДВГ, до голяма степен се уеднаквява при сходни параметри. Въпросът е, че самата стойност на нов автомобил все още е висока за стандарта на страната ни, а електрическите автомобили са още нови и няма толкова голям вторичен пазар. Това ще се промени и виждаме как броят на електромобилите расте и следователно как самия потребител се убеждава в ползите на електромобилността.“

Държавните стимули биха помогнали да се забърза преходът към електромобилността, но гостът обясни, че когато един продукт е добър и се разпознава от потребителите, няма нужда от стимули, за да бъде предпочетен от купувачите.

Процесът по изграждане на зарядна инфраструктура е сравнително административно улеснен у нас и страната ни се справя добре с нейното развитие.

В момента ръста на нови зарядни станции в процентно съотношение надхвърля този на електромобилите.

Основните технически предизвикателства при интегрирането на станциите са: липсата на планираност, свободните мощности и съществуващата инфраструктура, тъй като има много сгради построени преди появата на електромобилите, които не са предвидили подобно съоръжение.

Сигурността на съоръженията се гарантира като се използва хардуер, който е произведен по всички европейски стандарти.

Линк към статия: Към статията

Дата:23 април 2024                                                                                  Автор: Bloomberg TV Bulgaria     

Имате нужда от съдействие?

ENNOVATY

Имате нужда от съдействие?

Не се колебайте да се свържете с нас