Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте съгласни.

Получете оферта

Ennovaty

Електромобилите и бъдещето на бизнеса

Всеки, който следи автомобилния пазар в България, е забелязал впечатляващия ръст на електрическите автомобили (EV) в последно време. Според Асоциацията на европейските производители на автомобили (ACEA), за периода януари-май 2023 г. в страната са регистрирани 725 нови електрически автомобила, което представлява ръст от 121% спрямо същия период през миналата година. А това е само началото.Общият брой на новите и употребявани електромобили вече надвишава 4400.

Това означава, че електромобилите – и техните зарядни станции – идват и са тук, за да останат.

Ето защо и бизнесите, които искат не просто да оцелеят, но и да процъфтяват в тази все по-електрифицирана среда, ще трябва да помислят за инсталиране на зарядна станция на своя обект.

Основни предимства от инсталиране на EV зарядна станция

Привличате повече лоялни клиенти и служители

В днешно време хората стават все по-загрижени за социалните и екологичните проблеми и избират да работят с компании, които отговарят на личните им етични ценности.

Доклад на Forbesот 2017 г. установи, че огромните 88% от потребителите са по-склонни да останат лоялни на компании, които подкрепят социални или екологични въпроси, отколкото към по-малко екологичен конкурент.

Независимо дали Вашият обект е супермаркет, предлагащ условия за зареждане на електромобили  на клиентите си, или логистична компания с електрически автопарк и собствена инфраструктура за зареждане, инсталирането на зарядни станции за електромобили на Вашия обект значи, че компанията избира да бъде екологична. Дори възможността за зареждане на електромобили може да бъде част от по-голяма цел за устойчивост , като например получаване на признати от индустрията квалификации за устойчивост, като LEED сертификат.

Това не само ще подобри имиджа и репутацията на Вашата марка, а ще увеличи лоялността на клиентите и ще привлече нови клиенти, особено след като все повече и повече хора стават собственици на електромобили. Това също ще помогне за привличането и задържането на служители, които, подобно на потребителите, са все по-загрижени за екологичните и социалните проблеми. Инсталирането на зарядни станции за електромобили може също така активно да насърчи положителна промяна в поведението на служители, клиенти или наематели, които все още не са „зелени“. Освен всички ползи за бизнеса, преминаването към електричество ще ви достави и чистото удовлетворение да направите нещо добро за околната среда!

Направете бизнеса си удобния избор за клиентите, които вече очакват да видят зарядни станции на обществени места, а ако Вашата компания ги предостави, тя ще се отличава сред останалите.

Поставяте бизнеса си на картата (буквално) и увеличавате трафика на клиенти

Инсталирането на зарядни станции за електромобили ще увеличи видимостта на Вашия бизнес и ще привлече нови клиенти. Съществуват приложения, които позволяват на водачите на електромобили да планират маршрути, да откриват обекти с точки за зареждане, да добавят свои собствени места за зареждане и да създават дискусии. Потребителите могат да добавят информация за обекта и да дават отзиви въз основа на своя опит.Този вид приложение отваря потенциална клиентска база на бизнеса: много посетители може да са местни, други може да са преминаващи, но и двете ще помогнат за изграждането на по-голяма видимост на бизнеса . Ако успеете да получите добър отзив -вероятно подпомогнат от специални оферти в магазина за собственици на електромобили, които зареждат на Вашия обект, ще можете да затвърдите лоялността към марката и да насърчите зареждащите за първи път да се върнат в бъдеще.

Може би си мислите: „Но как електромобилите са свързани с моя бизнес? Не знам дали някой от моите клиенти дори притежава електромобили!“ Независимо дали сте собственик на местно кафене или на национална хотелска верига, все пак си струва да се опитате да насърчите собствениците на електромобили да формират част от вашата клиентска база. Изследвания показват, че собствениците на електромобили са обикновено хора с по-високи доходи и стабилни работни места, и този тренд се разширява. Така че, инвестицията не само ще подобри устойчивостта на бизнеса Ви, но и може да доведе до по-голяма клиентска база в бъдеще.В настоящия момент собствениците на електромобили също  имат високи нива на разполагаем доход, което ги прави потенциално по-големи консуматори, когато посещават Вашия обект. Тъй като електромобилите стават все по-разпространени, а с увеличаващите се държавни стимули и регулации, те вероятно ще станат по-достъпни за всички. Тогава инвестирането в инфраструктура, която осигурява условия за зареждане на електромобили, вероятно ще направи Вашия бизнес по-устойчив на пазара и ще му придаде по-голяма привлекателност в бъдеще.

Увеличавате приходите си

Клиентите с електромобили е по-вероятно да останат на Вашия обект за повече време, за да заредят, като по този начин ги насърчавате да купуват повече от Вашите продукти или услуги. В зависимост от типа зарядна станция– AC или DC– зареждането на електромобилите отнема средно време от 30 минути до 12 часа. Като изберете зарядна станция със средно време за зареждане от един час, можете да предложите на клиентите достатъчно бързо зареждане, като същевременно ги насърчавате да останат малко по-дълго и да закупят този артикул, който са гледали от седмици .

В допълнение, зарядните станции сами по себе си могат да бъдат източник на допълнителни приходи. В зависимост от бизнес модела, който избирате, може да искате да генерирате допълнителен доход, като таксувате собствениците на електромобили за време на зареждане или изразходена електроенергия. Но така или иначе, това ще донесе нови средства, дори ако се използва само като начин за привличане на клиенти чрез безплатно зареждане, за да се увеличат продажбите на вашите действителни продукти и услуги. Фирмите със зарядни станции също могат да генерират приходи чрез насочена реклама. Собствениците на електромобили, които са съгласни да получават имейли, например, могат да получат нова информация за промоции и възможности, които да ги насърчат да се върнат в бъдеще. Също така рекламните площи могат да бъдат продадени или давани под наеми на външни фирми срещу заплащане.

Ако Вашият бизнес иска да се възползва от предимствата, отбелязани в тази статия и да се отличи от останалите, сега е моментът да инвестирате в зарядна станция на вашия обект за едно по-зелено и устойчиво бъдеще.

Имате нужда от съдействие?

ENNOVATY

Имате нужда от съдействие?

Не се колебайте да се свържете с нас