Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте съгласни.

Получете оферта

Ennovaty

Най-големият страх за собственици на електро автомобили. Можете ли да го превъзмогнете?

Първият инай-важен въпрос за всеки собственик на електроавтомобил или обмислящ да закупитакъв е къде ще го зареждам ?

Най-лесното,евтино и практично решение е в дома си, но имате ли тази възможност? За разликаот включването на телевизор, прахосмукачка или пералня, зареждането на EV не битрябвало да се случва от домашния контакт дори и да е възможно поради редицафактори като липса на безопасност за Вас, за дома ви, за автомобила Ви и не напоследно време заради времето на зареждане. Как може да се реши този проблем? Вариант 1 мобилна зарядна станция и контакт. Тя винаги е с Вас, имадопълнителни компоненти за безопасност, но не предлага  така желаното бързо зареждане. Все пак можеби перфектния вариант за собствениците на Plugin хибриди. Вариант 2 домашна станция за зареждане. Бърза, надеждна, безопасна, но изисква експерт заинсталацията и достатъчна налична ел. мощност. Определено най-доброто решение,ако Вашият дом може да го поддържа.

Публичнитестанции са опция за хората, които нямат вариант за зареждане у дома. Повечетопредлагат по-големи мощности и следователно по-бързо зареждане, което може даозначава кафе, обяд или пазаруване до пълна батерия. Естествено тук може даочаквате, че ще трябва да заплатите своето зареждане по тарифа, която надвишавацената на тока, но може и да намерите обекти, които предлагат и безплатнозареждане за своите клиенти като редица супермаркети. Как може да намерим тезистанции? Има редица апликации, които могат да ни информация за най-близкитестанции, техния конектор, цена на зареждане и дори дали са свободни в момента. Google,Chargemap, Plugshare и къде ли ощене.

Зарядни станции вофиса. Макар за голяма част от населението думата офис вече звучи митичносъщество изгубено в древността, рано или късно голяма част от работниците ще сезавърнат към тях под една или друга форма. След като средно човек около 8 часана работното си място, дори при най-големите батерии на автомобили и 7.4kwhстанции, всеки би успял да се заредис достатъчно пробег за седмицата за един работен ден. Ако Вашият работодател непредлага тази услуга за Вас, може би трябва да му споделите нашия номер, защотощастливия работник е най-продуктивен.

 

След като имамерешения за зареждане в ежедневието остава дали може да преборим себе си.Смятате ли че може да планирате? Можете ли наистина да планирате маршрутите сив детайли като кога и къде ще спрете и искате ли да правите това? Когатоговорим за 300км може би няма да Ви се наложи, защото ще успеете да стигнете седно зареждане на автомобила си, но ако говорим за 500км или за 1000км?Вариантите отново са два. Първи, планирате всичко в детайли включително вашата спирказа зареждане. Вариант две, оставяте се в ръцете на Вашия автомобил. Всъщностелектроавтомобилите могат да изчисляват с голяма точност и взимащи под вниманиепроменливите величини като външни условия, терен и Вашият стил на шофиране.Когато виждате число, което ви притеснява като оставащи километри, избиратенай-близката зарядна станция и се запътвате към нея. Ще споделим, че нашеточисло е 100, но ние не обичаме прекалените рискове.

Кратка история запътуването на нашия екип от София до горския рай между с.Боженци и Трявна. Дивакрасота и прохладна пътека, която си заслужава да бъде видяна. Тръгването раносутринта в студено време може би направи придвижването ни по-сложно отколкототрябваше. Ще започнем с това че автомобилът ни беше с 40kwh батерия и пробег от над 240км според техническатаспецификация. Пътят от точка А до точка Б – 214км и още 4 км до локацията занощуване – 218км, но нека бъдат 220км. Взехме мобилната си зарядна станцияBesen и бяхме уверени, че ще имавъзможност да я използваме.

Всичко звучешеизчислено до последния километър. Реалността се оказа малко по-различна. Следкато потеглихме забелязахме, че компютърът започна да преизчислява оставащитекилометри и сметките вече не изглеждаха толкова перфектно изчислени. СевернаБългария все още страда от изградена зарядна инфраструктура, но все пак и ниесе стремим да подобрим това и ще приемем, че вината е наша. Лек смут, лек смях,леко притеснение че няма да стигнем. Нервите ни не издържаха и спряхме вГаброво за да заредим и изпием по кафе. На има няма 10км от целта, а всъщностможеше и да се справим, но така и няма да разберем. Остана ни преживяването ипреборихме страха си щом дори и в гората намерихме решение.

И отпразнувахме…

Имате нужда от съдействие?

ENNOVATY

Имате нужда от съдействие?

Не се колебайте да се свържете с нас