Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте съгласни.

Получете оферта

Ennovaty

Топ 6 препоръки за избора на зарядна станция

Още ли се чудите как да заредите електрическия си автомобил и коя е най-подходящата зарядна станция за вас?

Ето 6 основни неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите зарядна станцияза вашия нов електрически автомобил.

1. Захранване на обекта

Капацитетът на електрическата мрежа и типа на електрозахранването във вашия дом (монофазно или трифазно) са изключително важни за определянето на максималната възможна мощност на зареждане на електромобила.

Можете да проверите  тази информация в договора си за присъединяване към електрическата мрежа или като се свържете с вашия доставчик на електроенергия.

2. Мощност на зареждане

Различните електрически автомобили имат различни изисквания за мощност. Някои модели се зареждат по-бързо от други въз основа на наличната технология и капацитет на батерия. В зависимост от модела на вашия електрически автомобил,можете да изберете станция за зареждане с номинална мощност между 3,7KW и 22KW. Препоръчваме да се консултирате с производителя или техническата спецификация на модела относно максималната скорост на зареждане на вашия електромобил.

Еднофазните зарядни станции обикновено имат максимална скорост на зареждане от 2,4 kW или 7kW, а трифазните зарядни станции предоставят мощност от 11 kW или 22 kW.

3. Тип конектор

Съществуват контектори за зареждане с вход тип 1, тип2 и CHAdeMO. Проверете кой тип конектор поддържа вашият електрически автомобил,за да направите правилния избор на зарядна станция.

4. Надежден доставчик

На пазара има различни производители на зарядни станции за електрически автомобили,но не всички са надеждни. Заложетена качествен модел зарядна станция, която има всички ISO сертификати, както и високо ниво на степен на защита (IP) от прах и вода.

5. Умни функции

Благодарение на умните функции, Вие управлявате зарядна си станция от разстояние чрез приложение на вашия смартфон. Те ви позволяват да наблюдавате състоянието на зареждане , да изберете кога колата ви да се зарежда (според дневни/нощни тарифи),  да отключвате или заключвате зарядна станция с цел ограничаване на достъпа от други лица и да следите данни за зареждането в реално време.

6. Професионален монтаж

Безопасното инсталиране на зарядната станция изисква експертни познания, както за електрическата системана вашия дом, така и за самото зарядно устройство. Важно е да се доверите на професионалисти,които познават всички детайли за качественото инсталиране и монтиране на зарядни станции. Наемането на опитен и сертифициран инсталатор може да се окаже по-скъпо в краткосрочен план, но е жизненоважно, за да сте сигурни, че вашето зарядно устройство е правилно и безопасно инсталирано, спазвайки всички разпоредби.

 

Бонус: Когато купувате зарядна станция, опитайте се да бъдете възможно най-подготвени за бъдещето.

Имате нужда от съдействие?

ENNOVATY

Имате нужда от съдействие?

Не се колебайте да се свържете с нас