Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте съгласни.

Получете оферта

Ennovaty

Зареждане на електрически автомобил у дома

Имате ли нужда от домашна зарядна станция?

Ако вече сте готови да направите скок към бъдещето на електрическите превозни средства, може би се чудите кой е най-подходящият начин за зареждането им. Това повдига въпроса дали имате нужда от домашна зарядна станция, за да предотвратите бързото изчерпване на мощността на електроавтомобила.

Отговорът на този въпрос е да. Зареждането на вашия електроавтомобил с умна зарядна станция е по-удобно,по-бързо и по-евтино.

Вашето удобство е най-важно

Представете си,че вашият резервоар е почти празен и трябва да презаредите. Но трябва и да се приберете навреме за вечеря. Дали ще има време утре сутрин преди тази важна среща? Или може би не? Какво ще направите? Ще закъснеете ли сега или ще го мислите утре?

Тъй като можете да зареждате електроавтомобила си у дома, не е нужно да правите всичко възможно, за да заредите на път към вкъщи. Край на чакането по бензиностанции-можете буквално да зареждате автомобила си, докато ядете, играете и спите.

Това удобство, да потеглите от вкъщи с пълна батерия, не само прави времето ви ефективно, но също така намаля вашето притеснение от изчерпване на заряда и невъзможността да намерите станция по пътя.  В допълнение на това, в повечето ежедневни ситуации, в които шофирате – ходене до офиса,оставяне на децата на училище или пазаруване на хранителни стоки – няма и да се доближите средния пробег на повечето електроавтомобили, който в момента е около 250 км.

Заложете на сигурното

Зареждането с умна зарядна станция е по-безопасно от тава с фабричния кабел, който получавате припокупката на електроавтомобил!

Включването на фабричен кабел към домашен контакт с цел зареждане на електрическа кола е еквивалентно на варене на вода в електрическа кана в продължение на 17 часа.

Нека използваме Nissan Leaf за пример:

Мощността назареждане на Nissan Leaf  с фабричен кабел в домашен контакт (мощност до 2,3 kW) е сравнима с мощността на  използването на електрическа кана за вода. Кабелът за зареждане ще трябва да бъде включен в домашния контакт за около 17 часа, за да зареди напълно батерията на Nissan Leaf (40kWh). Процесът на зареждане би продължил дори по-дълго – над 30 часа – за електрически автомобил с по-голяма батерия (напр. Audi e-tron с батерия 86 kWh).

Това е еквивалентно на работеща електрическата кана с врящо вода за повече от 17 часа.Бихте ли направили това с домашния си контакт? Отговорът вероятно е „не“. Но защо не? Процесът на зареждане на електрически автомобил продължава няколко часа с мощност на зареждане от 2,3 kW, напълно изчерпвайки максималната мощност на вашия домашен контакт.  Впоследствие, колкото по-дълго тече токът, толкова по-горещи стават проводниците, което води до риск от стопяване на кабела и повреди в предпазителят, дори и възникване на пожар.

Идеалното решение в тази ситуация е използване на зарядна станция за вашия електрически автомобил. Зарядната станция се  настройва към мощността на зареждане на вашата домашна електрическа инсталация и комуникира с вашия електрически автомобил със силата на тока (например 16 A на фаза), с която може да се зарежда максимално.

Ускорете зареждането

Зареждането на вашия автомобил с умна зарядна станция е около 3 пъти по-бързо от зареждането с обикновен кабел!

Повечето домашни зарядни станции предлагат зареждане с  мощност до 7,4 kW за монофазен ток и до 22 kW за трифазен ток , докато максималната препоръчителна мощност на вашият домашен контакт е до 2,3 kW. Ако използваме за пример Renault Zoe (батерия 52kWh)-с фабричен кабел в домашен контакт (мощност до 2,3 kW)  пълното зареждането ще стане за около 20 часа,докато с домашна зарядна станция с мощност 7,4 kW това ще отнеме 7 часа, а с мощност 22 kW само 3 часа.

Колко бързо можете да заредите колата си зависи от капацитета на батерията на колата ви и действителната налична мощност за зареждане.

Управлявайте зареждането си и пестете пари

Ако зареждате колата си с умна зарядна станция , имате възможност да управлявате зареждането на електроавтомобила лесно и  от разстояние чрез приложение на вашия телефон. То ви показва кога колата ви е напълно заредена, позволява ви да регулирате мощността, с която искате да зареждате и има вграден таймер, така че можете да решите да започнете зареждането през нощта,когато електричеството е по-евтино. Следователно спестявате реални пари, защото можете да зареждате колата си, когато цените на електроенергията са по-ниски.

Ето защо умната зарядната станция осигурява удобно, бързо и безопасно зареждане в домашни условия-вие и вашият електрически автомобил го заслужавате!

 

Имате нужда от съдействие?

ENNOVATY

Имате нужда от съдействие?

Не се колебайте да се свържете с нас