Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ние ще приемем, че сте съгласни.

Получете оферта

Ennovaty

Защо нашите зарядни станции Wallbox са умни?

В ежедневието си сме заобиколени от смарт устройства като смартфони, смарт часовници, смарт телевизори,живеем в смарт дом и караме смарт кола- неизбежно е, зарядната станция за електроавтомобила ни също ще е смарт.


Какво означава умно зареждане?

Умното зареждане ни дава възможността да следим и управляваме зареждането на нашия електроавтомобил от разстояние и в реално време. Нарича се умно , защото прави връзка между нашия електроавтомобил , зарядната станция и самите нас.

В момента , в който електромобилът  се зарежда, той  започва да обменя данни със зарядната станция, която от своя страна изпраща информация,(като скорост и време назареждане) чрез Wi-Fi или Bluetooth, до оператора( в случая това сме ние, като може да бъдем собственик на една или повече станции).

Всички данни се събират в централизирана облачна платформа, където може да се въведе и допълнителна информацияза капацитета на ел. мрежата и мястото за зареждане (къща, офис сграда,супермаркет и др.).Тези данни се анализират автоматично в реално време от софтуера зад платформата,предлагайки решения за това как и кога се зареждат електромобилите.

Разполагайки с тази информация, операторът може да контролира времето на зареждане и количеството енергия ,което да използва електроомобилът. Това става лесно и дистанционно, чрез използването на  Wallbox платформата, уебсайт или мобилно приложение.

Пример за това е задаване на график на зареждане, по който ние избираме кога да се зарежда електромобила. Дали това ще е времето, когато използваме по-малко домакински уреди ,с цел да не се претоварва мрежата, или ще изберем електромобила да се зарежда само нощем, за да  използваме по- ниски тарифи на електроенергия,зависи изцяло от нас. И в същото време, благодарение на събраните данни ,умното зареждане ще се погрижи това да се случи, без да се надвиши максималния енергиен капацитет на сградата, определен от доставчика на електроенергия.

Ето как, чрез умното зареждане ,ние контролираме зареждането на електроавтомобила си, което със сигурност ще ни спести време и пари, но и ще оптимизира разпределението на наличната ел.енергия.

 

Кои са умните функции за зареждане?

Моят WALLBOX – портал и мобилно приложение.

Чрез Wallbox уеб портала и мобилно приложение наблюдаваме и управляваме дистанционно зарядната систанция. Използването на тази функция е предназначена, както за лични, така и бизнес нужди.

·        Получаване на информация за консумацията на енергия, времето за зареждане, разходите за енергия.

·        Задаване график на зараждане.

·        Заключване и отключване на зарядната си станция, за да се избегнат злоупотреби.

·        Получаване на известия автоматично за състоянието на зарядната станция.

·        Старт/стоп на зареждане.

·        Наблюдение на консумацията чрез графики и диаграми.

·        Добавяне на RFID карта за достъп до определени потребители.

·        Проверка и информация за потребителите,използващи определена станция, сесиите на зареждане, показване на местоположението на станцията, прилагане на тарифа на плащане.

Контрол на наличната мощност (Power Boost)

Функцията  „Контрол на наличната мощност“ ни помага да избегнем превишаването на допустимите нива на напрежение на електрическата мрежата и предотвратява евентуални прекъсвания.

Благодарениена тази опция се създава баланс между консумацията на ел. енергия във нашия дом, както и тази на зарядната станция, за да не надвишава допустимите стойности. По този начин се оптимизира разпределението на ел. енергия и спестяваме от допълнителни разходи като не доплащаме за повече ел. енергия.

Баланс на консумацията на ел.ехергия у дома и зарядната станция

Споделяне на захранването (Power Sharing)

Функцията „Споделяне на захранването“ е предназначена за фирми и собственици на няколко зарядни станции и позволява разпределянето на наличната енергия пропорционално между всички активни зарядни станции за електроавтомобили.

Благодарение на умното зареждане електрическото захранване се регулира, за да оптимизира наличната мощност в зависимост от необходимостта на всяко превозно средство.

Пример: Собственици сме на обект с  максимална налична мощност от 36kW и 4 зарядни станции с максимална мощност от 22kW. Има няколко коли, които искат да се зареждат едновременно.  Функцията  „Споделяне на захранването“  ще разпредели наличната мощност от 36kW равномерно между всички електроавтомобили. Ето как:

При наличието на една кола, тя ще се зарежда с максималния капацитет от 22 kW, при 2 коли , няма да е възможно да се зареждат едновременно с максимален капацитет от 22kW, защото това ще надвиши максималната мощност на обекта (22+22= 44kW>36kW). В такъв случай, този капацитет от 36kW ще бъде разпределен равномерно съответно по 18kW всяка, а при 3 превозни средства по 12 kW всяка.

Общ капацитет на мрежата: 36kW

 

Имате нужда от съдействие?

ENNOVATY

Имате нужда от съдействие?

Не се колебайте да се свържете с нас